І ще про мандрівку на Маківку

Новини > І ще про мандрівку на Маківку


12.07.2012

Вже традиційно, на день Конституції України 28 червня братчики "Загону "Червона Калина" відбули мандрівку на Маківку.

Початок мандрівки розпочинався в кого як: в кого добиранням до Стрия нічною електричкою на твердих лавках; в кого досипанням безцінних хвилин перед ранковим вставанням 28 червня; в кого добиранням до Тухлі - але, незважаючи на різні пригоди, вже о 14-00 (час збірки на Маківці) остання група калиняків, які вирішили підкорити Маківку з найнеприступнішої сторони, дісталася вершини. Мокрі, брудні, в подертих штанях, проте жодного сумного обличчя, а тільки посмішка...

Побратавшись, переодягнувшись в однострій, Загін вишукувався в лаву на меморіальній площі. Заправляли дійством Отаман Коша в Україні ст. пл. скоб Олексій Микитко та бунчужний ст. пл. Роман Чернишов.

Помолившись та вшанувавши пам'ять УСС, розпочалися церемоніали. "Пу-Гу" - звучало привітання з вуст братчиків. Зачитавши наказ, перед курінним прапором постало троє пластунів, які своїми вчинками та праведними ділами довели, що готові стати дійсними членами "Загону "Червона Калина". Ростислав Аркадьєв, Андрій Мудрицький, Дмитро Нірода склали присягу на курінному прапорі на вірність Загону та Українському народу. Радості в очах новоспечених компутових товаришів не було меж. Проте на цьому церемоніали не завершилися: ряди наймолодших калиняків поповнилися славними пластунами в особі Андрія Чепурка, Ореста Йосипчука та Арсена Волосянка. Після "Розходу" відбулося неофіційне привітання та фотографування.

Опісля всього цього дійства шановане калиняцьке товариство вирушило на рідні для себе землі поблизу водоспада Гуркало в с. Корчин, де вже більше 10 років відбувається спортивно-вишкільний табір "Калиновий Оберіг". Побродивши знайомими місцями, позгадувавши де і в якому році стояли щогла, брама і ворота, поспівавши та потеревенивши, розійшлися по наметах. Ранок 29 червня був просто неймовірний - сонце виходило з-за гір та випалювало останні крапельки роси, природа оживала. Пообіді відбулася зустріч з братчиком блаженнішим Любомиром Гузаром, який розповів яким був Пласт на початках та який є сьогодні, поділився також курінними традиціями, які діяли в 40-50 роках, благословив та побажав натхнення, праці на благо України.

Ввечері, зібравши намети, пообіцяли Карпатам повернутися вже за місяць часу та привезти з собою ще шість десятків юнацтва зі всіх куточків світу, щоб галявина знову бавила та охороняла спортовців в спортивно-вишкільному таборі. З Богом вирушили по домівках.

Дякую всім хто долучився до мандрівки.

ст.пл. Сабо Сергій

 

Makivka 2012


назад



© «Червона калина». Всi права застережено.