Поповнення лав Комтупових

Новини > Поповнення лав Комтупових


05.07.2012

 

І ось сталося: нарешті я Компутовий юратчик і дійсний член свого куреня! І пишу новину, чого не робив вже років з 10 :)

28 червня в День Конституції України наше калиняцьке товариство традиційно зібралося на горі Маківці для проведення важливого курінного церемоніалу: заприсяження на курінному прапорі братчиків Загону. Шляхи і методи добирання були різні: молодші братчики успішно подолали нелегкий шлях до вершини від селя Тухля, на противагу старшим членам куреня, які мудро під’їхали на авто до підніжжя гори і, в очікуванні молодих і завзятих, складали конкуренцію місцевому населенню у швидкісному збиранню і поїданні чорниць, але 20 членів куреня «Червона Калина» зібралися на славній горі Маківці, де в урочистій атмосфері братчики Андрій Мудрицький, Ростислав Аркадьєв і Дмитро Нірода склали курінну присягу на прапорі Загону.

Після вітання братчиків, швидких зборів і спуску з гори почали збиратися до кінцевої точки мандрівки – урочища Гуркало, поблизу села Корчин, де відбуватиметься СВТ-2012. Попрощавшись із 2 брачиками вирушили у дорогу. Так, як серед нас були лише пластуни, то довелось поблукати селом і запитати дорогу у місцевих.

Надвечір ми таки дісталися до Гуркала і успішно розтаборувалися. Після чого на нас чекала святкова вечеря. Зважаючи, що на наступний день були передбачені певні передтаборові роботи, спати лягли не скоро (обговорення – важливий етап роботи).

Та все ж, наступного дня були зроблені важливі речі для СВТ-2012: визначено межі табору, спортивних полів, а згодом до нас приєднався наш братчик бл. Любомир (Гузар). Він з радістю поділився досвідом з молодими братчиками Загону, які, до речі, були майже в повному складі, що дуже приємно, відповів на наші запитання про своє пластування, про працю в курені і про трактування документів Загону. І, звичайно, привітав нових компутових калиняк та нагадав, що це не лише честь, а й велика відповідальність перед іншими членами Загону.

Ну а потім були збори і роз’їзд по домівках. Для того, щоб знову зустрітися зовсім скоро, на СВТ-2012.


Пу-Гу!


Дмитро Нірода, ЧК







Makivka 2012


назад



© «Червона калина». Всi права застережено.