Прогриміло "СВТ-2011"

Новини > Прогриміло "СВТ-2011"


05.09.2011

....Наповнювати кожен день корисним, цікавим і новим,
Своїй країні ти потрібен сильним і здоровим,
Готовим втілити в життя будь-який намір,
Це моя філософія! СВТ – це мій табір!
(З пісні СВТ)

CВТ пройшло, комусь воно принесло перемоги і радість, а комусь, на жаль, поразки та розчарування, але це філософія спорту і нікуди від цього не втечеш. Уже два тижні пройшо по закінченню табору, олімпійські медалі роздано, програму успішно виконано, енну кількість тушківкі та каші зїджено, усе – час підбивати підсумки.
СВТ 2011, як мабуть й усі попередні табори, був по-своєму особливий. І перш за все своєї родзинки сюди додала пані природа. Іноді здавалось, що похмурих та дощових днів було більше, ніж сонячних. Дивно було бачити град у серпні, здоровенні  льодяні камінці, що вкрили усю територію табору та не тільки. Незвично було бігти по вкритій інієм, схожим на сніг, траві, на ранковій руханці. Часто приходилось учасникам латати нещадно рваний дощем і вітром таборовий тент. Але тим не менше, таборовики та інструктори дуже добре справлялися з програмою, не дивлячись на примхи природи.
Цьогорічна програма порадувала своїми новинками. СВТівці мали нагоду повправлятися у нових для СВТ сальсі, боксі, йозі, та армрестлінгу, уже традиційних для СВТ софтболі, фрізьбі, та американському футболі, а також інших, зовсім традиційних для України, видах спорту. Сальса, звичайно, спочатку спантеличила деяких учасників, але до кінця табору цей гарячий латино-американський танок не залишив байдужим, мабуть, жодного юнацького серця. Надзвичайно запеклими були змагання на козацький день з армрестлінгу, де свою силу та вправність демонстрували не тільки хлопці, але і дівчата. Напруженими видались спортивні ігри між юнацтвом та старшиною, в яких з далекого СВТ - 1995 ніяк юнацтву не вдається здолати старшину (можливо наступного року?).
Творча частина табору також залишилась на рівні. Окрім танців, порадувала навіть найкритичніше око цьогорічна "Гламурна ватра", де учасниці залишили Катю Осадчу далеко позаду у гламурності своїх капелюшків. До експериментів, що пройшов успішно можна віднести  і соціальну гру "Speed dating", де таборовики змогли відкрити не бачені ще до того грані та пізнати одне одного і поза змаганнями.
Підсумовуючи, можна з впевненістю сказати, що Спортивно-вишкільний табір "Калиновий оберіг 2011" пройшов успішно, настільки ж успішно його пройшли усі учасники. Абсолютними чемпіонами Олімпійських ігор СВТ заслужено стали Кузьмович Соломія та Богдан Качмар. Першунами табору стали Богдан Качмар і Андрій Чипурко.
Хотілося би ще багато чого сказати, але той настрій та емоції, що переживають таборовики у прагненні здобути перемогу, тяжко викласти на папері. Тих 12 днів табору кожен, кожен без виключення, здобув хоч якусь, але перемогу, якщо не у змаганні, то над собою. СВТ – це особливий табір, хто був, той зрозуміє, що раз побувавши там, захочеться приїхати ще раз, щоби не дивлячись ні що, таки перемогти!

Серпень 2011
Олександра Лавриненко, ЧМаки


назад



© «Червона калина». Всi права застережено.