Братчик Любомир Гузар отримав найвище пластове відзначення

Новини > Братчик Любомир Гузар отримав найвище пластове відзначення


23.06.2008

Братчик Любомир Гузар отримав найвище пластове відзначення

Начальний пластун, Голова Головної Пластової Булави, Голови КПС США, Німеччини, Польщі, представники інших пластових країв – саме такі поважні гості завітали до Києва 22 червня 2008 року з єдиною метою – особисто привітати видатного пластуна, “калиняку”, патріарха УГКЦ Любомира Гузара із присвоєнням йому найвищого пластового відзначення – “Ордена Вічного Вогню в Золоті”. Були на святі присутніми також братчики “Загону “Червона Калина”, які на перший клич з’їхалися до столиці з різних куточків України.

 

 

Після нетривалих урочистостей, вітальних слів, спогадів, слово взяв сам Патріарх. Важко було не помітити трепет в очах Владики, бо, як він згодом зізнався, він був зворушений такою честю. Однак ніщо не могло завадити Владиці виступити перед пластунами та гостями із надзвичайно цікавою промовою. Коли ще можна було почути таке щиросердечне зізнання Владики, що він щиро співчуває тим, хто сподівається на його допомогу у в’язанні вузлів, бо не такий вже він в цьому і сильний. Але, жартома, Владика визнав, що, може, ще й сьогодні ризикнув би зіграти з кимсь у відбиванку, яку так любив грати у молоді роки. Жарти жартами, але чи жартував Владика, коли, цитуючи рядки пластового гімну, говорив, що Пласт – це організація, яка “вирощує Людей”, і, послугувавши не раз своєму народові у минулому, ще не раз послужить йому у майбутньому?

Від імені всіх братчиків-калиняків щиро вітаємо Владику Гузара із присвоєнням йому "Ордена Вічного Вогню в Золоті" і бажаємо йому здоров'я та сили ще багато років працювати на благо Церкви, Пласту і України.

Пу-Гу!

 


назад



© «Червона калина». Всi права застережено.