Посвята прапора Загону

Новини > Посвята прапора Загону


15.01.2007

Посвята прапора Загону

Посвята Загонового прапору.


Нарешті це сталося. Після довгих переговорів і важких рішень, 3 грудня 2006 року церемонія посвячення прапора «Загону» пройшла в церкві Отців Василіан на Львівській площі у Києві.

Всі дуже хвилювалися: вже на початку літургії було помітно досить велику чисельність пластунів – представників різних куренів, КПС, що прибули до храму, аби розділити з нами радість цього святкового дня.

Знаменно, що відправляв Літургію наш братчик Блаженніший Любомир Гузар. Із голосом, в якому панує спокій і впевненість, на самому початку оголосив про причину свого перебування в церкві на Львівській площі, розповів про свій курінь і про радість, що саме йому, як і патріарху Йосипу Сліпому понад 70 років тому, випала честь освятити курінне знамено.

Церемонія посвяти викликала безліч спалахів фотоапаратів як пластунів, так і звичайних парафіян церкви, які спеціально прибули на Службу за участю Патріарха.

Після короткої церемонії посвяти по завершенні Літургії слово знову взяв Блаженніший Любомир. Він знову коротко розповів парафіянам про «Калину», згадав про братчиків які виховувалися в курені, розповів яким важливим є курінний прапор.

Після ж посвяти – святкові фото і святкове частування з друзями–пластунами. Блаженніший також зійшов до святкового столу і ми мали бесіду уже у вільнішій атмосфері: згадали Раду у Львові 2001 року, згадали епопею з спробами утворити дівочий курінь, жартували…

ЗЗгодом і вся церемонія перейшла в жваве спілкування з друзями з різних куренів та між собою (не часто, все-таки, вдається збиратися настільки широким колом).

Висловлюємо щиру подяку представникам куренів «Буриверхи», «Верховинки», «Вовкулаки», «Орден Залізної Остроги», «Перші стежі», «Целібат Мурлики», представникам станиці Київ, КПС, які завітали розділити з нами цю святкову і урочисту мить.


назад



© «Червона калина». Всi права застережено.