Через терни - до чемпіонства!

Новини > Через терни - до чемпіонства!


08.11.2016

4-6 листопада 2016 року в Тернополі пройшла чергова Крайова пластова спартакіада. Традиційно, взяла в ній участь і команда калиняків. І не просто взяла...
Ще на Раді Коша прийняли рішення про участь в Спартакіаді. Там і доручили Дмитру Ніроді сформувати команду. А в результаті клопіткої селекційної роботи вийшла команда, що об'єднала як вже давно перевірених змагунів, які не раз і не два вигравали головний кубок найбільших спортових змагань серед пластунів, так і абсолютних дебютантів, хоча й не зовсім новачків у спорті. А було нас дев'ятеро всього.
Розпочали свій змагальний поступ з волейболу, виду спорту, в якому за усі роки участі в спартакіадах команда Загону програвала тільки одного разу - іншій команді Загону. Цього разу традицію не збиралися порушувати, і, не програвши жодної партії, виграли заслужене 1 місце. А добрий початок, як каже народна мудрість, - половина справи! Далі, правда, все йшло не зовсім за планом.
А далі за планом був баскетбол. Спорт, в якому за всі рази перемагали хіба одного разу. І то давно. От і цього року були свої побоювання. Правда, намагалися відкидати їх подалі і думали тільки про найближчий матч і суперника. Не дуже це, однак, допомогло в першій грі із "Залізняками" з Коломиї, яку без варіантів програли. А от виграний другий матч в групі дозволив через півфінал, хоч і з сильним суперником, наступного дня таки позмагатися за перше місце. Та треба було чекати вже другого дня змагань і переключатися на футзал.
А на футзалі все як пішло не так, так і закінчилось так само. Ніби й грали добре, та з найголовнішим, забиванням голів, якось не дуже складалося. А от пропускали - як книжка пише: і від чужих, і від своїх. Одним словом, з групи далі не вийшли. Тому всі сили можна було спокійно кинути на кошиківку.
Суперниками на шляху до фіналу були наші давні знайомі "Чорні хлопці" зі Львова, яким в баскетбол набагато частіше програвали, ніж навпаки. Але початок гри: три кидки з трьох за перші 2 хвилини і 7:0 на нашу користь, певно, сплутав усі карти хлопцям, які так і не змогли зібратись, а ми своє не дуже то й хотіли відпускати. Тож, зрештою, перемогли і вийшли до фіналу, де нас вже чекали коломийські "Залізняки". Треба сказати, що і в фіналі справи пішли, м'яко кажучи, не дуже вдало від початку. До кінця вже другої половини залишалося не так і багато часу, а ми "горимо" 2:9. Але чи то змагальний досвід, чи воля до перемоги, але за якісь там секунд 30-40 до кінця перевели гру в овертайм - 9:9! Далі вже була справа техніки: дотиснути. З чим успішно справились і в підсумку перемогли 13:9! Нереальний камбек, на який, правда, команда напрацювала заслужено.
Таким чином цими перемогами "прокляття" баскетболу було знято і означало, що команда Загону знову абсолютний чемпіон спартакіади, про що буде нагадувати черговий новенький блискучий кубок.
Так тримати!


назад



© «Червона калина». Всi права застережено.