Відбувся СВТ-2016

Новини > Відбувся СВТ-2016


08.10.2016

Вже далеко не в перший раз Сколівська земля приймає у своїх володіннях пластунів та СВТ "Калиновий Оберіг". Цього року табір відвідало близько сотні пластунів з України. 60 учасників мали змогу навчитись багатьом видам спорту та вдосконалити свої навички, а інструктори та гості знову відчути надзвичайну атмосферу табору та зустрітись зі старими друзями.

Окрім класичних видів спорту, футболу та волейболу, учасники оволоділи техніками гри з софтболу та гандболу, алтимату та американського футболу. З індивідуальної програми була запропонована легка атлетика (біг на короткі та довгі дистанції, стрибки в довжину та висоту), стрільба з рушниці, шахи та настільний теніс. Більшість чи не вперше мала змогу прослухати інструктаж та спробувати штовхати ядро та метати спис.

З року в рік СВТ зустрічає учасників цікавими змагами та запальними ватрами, серед яких: "Смуги Насолод та Перешкод", конкурс "Міс та Містер СВТ", загальний та спортивний інтелектуальні змаги, козацький день та козацькі забави, "пластове весілля"; Олімпійська та Патріотична ватра, ватра Сміху, диско-ватра та багато інших.

Варто відзначити, що цього року вперше в історії табору відбувався бій фарбами, більш відомий як "Holi - the festival of colours". Вважається, що чим сильніше під час фестивалю Холі вас забруднять різнобарвною фарбою, тим сильніше вам бажають удачі, здоров'я та благословення оточуючі і тому всі були забруднені сповна. Цей день на таборі запам'ятався всім учасникам, і залишив величезний вир позитивних емоцій та яскравих спогадів.

Також на "Калиновий Оберіг 2016" завітав гурт барабанщиків "Drum Force" зі Львова, який привітав з відкриттям СВТ-івської Олімпіади, та запалив усіх мегадрайвовими мелодіями та темпами і дав можливість повправлятись з барабанними паличками і придумати свій цікавий ритм, додав наснаги та жаги до перемог. 

Несподіванкою стало також те, що був запрошений професійний спортсмен-бодібілдер, який розказав пластунам про спортивне харчування, мистецтво розвитку власного тіла і звісно продемонстрував свої м'язи. Дівчата були в захваті, а хлопці зрозуміли, що потрібно робити робити задля такого результату.

Олімпійські ігри - підсумок та результат всього табору. Саме під час них кожен бореться за перемогу і званням кращого та кращої. Незважаючи на погоду та перешкоди, збираючи всю волю в кулак пластуни 3 дні змагались за право називатись Олімпійськими Чемпіонами.

Абсолютними чемпіонами СВТ "Калиновий Оберіг 2016" стали пл. розв. Липська Анастасія та пл. уч. Бохонко Андрій. Настя здобула 6 медалей, 5 з яких золоті, а Андрій 5 медалей, з яких тричі найвищого гатунку. Недалеко від них відстали пл. уч. Мандзик Ольга та пл. уч. Білинський Назар, котрі отримали 4 та 5 медалей відповідно. Саме така четвірка була удостоєна нести Олімпійський прапор СВТ.


Найкраще передати враження про табір можуть його учасники, тому кілька спогадів від них:


пл. розв. Оленка Дмитришин:

"Коли я зголошувалась на крайовий, то згадала всі історії, які розповідали попередні учасники СВТ. Чесно кажучи, табір був переповнений дуже різними емоціями і справді перевершив мої очікування.

Найбільше мені припали до душі тематичні ватри, які щоразу давали змогу розслабитись і щиро посміятись. Також мені до вподоби всі традиції та звичаї, яких нас навчив провід у перші дні. Після табору я сумувала за ранковими руханками, де ми повертались обличчям до сонця й забували про холод, втому та зайву метушню. Напевне, найкращим та найбільш незабутнім моментом на СВТ - був алярм вночі і підйом на гору Парашку. Це було реально дуже класно. Всі учасники буквально навпомацки шукали стежку, щоб не загубитись у темряві, разом підкорювали вершину, щоб РАЗОМ сягнути висоти.

Словом, досі такі дрібниці провокують мене усміхатись та відчувати неабияку ностальгію. Ще ніразу не пошкодувала, що поїхала цього року саме на СВТ16)"


пл. уч. Горбачик Оксана:

"Найкраще це те, що я побувала на першому в своєму житті холі-фесті, і якби важко не було відмитися і як сумно б не було знаходити зелені, фіолетові, рожеві плями на тілі протягом 4 днів, це все одно будуть найяскравіші спогади)Наступне про що варто згадати це ватри) Протягом табору я злилися, бо на кожну ватру требп було щось придумувати весь вільний час, але зараз усвідомлюю, що тим самим кожна була особлива)Гріх не згадати і про гутірки та саму Олімпіаду) Хоч як вони не втомлювали, та попри те непогано оздоровлювали тіло та дух, також давали непогані знання)І за це все хочеться подякувати проводу і учасникам) всі разом створили атмосферу де панував СВТівсткий незламний дух, який надихав кожного дня)

Згадати є ще багато чого, але найголовніше це те, що "СВТ у серці твому буде назавжди". 


пл. уч. Іванка Живачук:

"Найбільше мені запам'ятався той момент, коли нам вночі на алярмі давали футболки і ми повинні були танцювати під "Коли ми будемо знайомі", в той момент я собі така думала "Боже, дякую, що я тут з цими людьми, в цій футболці і мені всерівно, що я хочу спати, а через годину стійкувати, просто дякуююю". 

О, ще нічна мандрівка на Парашку, я така йду і думаю, що не вийду, просто сяду тут і буду вас чекати, а коли видряпуєшся і бачиш суперпрекрасний схід сонця, то навіть не передати словами, чесно, то треба просто відчути

Напевно СВТ навчило мене, йти до кінця, бігти на замерзлій траві босою до кінця, на софтболі бігти до бази до кінця, на 2 км бігти до самого кінця, боротись з собою".


пл. уч. Катя Мигаль:

"СВТ - це найкращий табір на якому я коли-небудь була! Це незабутні яскраві емоції, яких було дуже і дуже багато. Кожного дня у нас були приємні несподіванки.

Найяскравішою емоцією був холі-фест, також дуже веселими і брудними були смуга перешкод і насолод, головна фраза "Ми любимо стрибати", насправді, мені дуже вони сподобались.

А найнеочікуванішим було те, що ми в четвертій годині ночі пішли на Парашку, чесно кажучи я була спочатку не дуже рада, щ ей в ліхтарику батарейки розрядились і я "топилась" в болоті так як не бачила куди йду)) Але коли ми пройшли половину дороги, я почала розуміти на скільки це кльово зустрічати схід сонця в горах) А ще як ми грілись на вершині гори обнімаючись з всіма охочими в колі.

Ну і найголовнішою подією на цьому СВТ для мене цее булоо весілля)) Так як я там була нареченою) Також алярм з футболочками був шикарний, відкриття в них. Дякууую велике проводу за шикарні бананки, фляги, футболки і співаникивони ідеальні і ви теж :* Диско ватра це було шось, як на ній всі зажигали, то було дуже і дуже класно. Всі ватри були особливі і класні) На цьому таборі головне я найшла дуже багато друзів." 


пл. уч. Андрій Бохонко:

"Цікава програма, особливо холі фест) чудовий провід та інструктори) олімпійські ігри) дружня атмосфера та нові знайомства)

Саме це та багато іншого сподобалось та найбільше запам'яталось. Для себе я пізнав деякі нові види спорту, а у видах спорту про які знав раніше став ще кращим та сильнішим". 


пл. уч. Василина Коліба:

 "Два тижні неймовірних емоцій. щирих усмішок, задоволених облич зрабили це літо найкращим з усіх. Ніколи не пожалію, що вибрала саме цей табір. Сюди хочеться вертатись знову і знову. Моменти проведені на таборі я не забуду ніколи "СВТ у серці твому буде назавжди!"


Провід табору та пластовий загін "Червона Калина" дякує всім учасникам табору та запрошує на наступні спортивні заходи. Особлива подяка ст. пл. куреням "Червоні Маки" та "Спартанки" за допомогу в організації СВТ 2016.

Більше інформації та фото тут і тут.



назад



© «Червона калина». Всi права застережено.