Мандрівка на Маківку

Новини > Мандрівка на Маківку


02.07.2014

Мандрівка на Маківку

Відбулася традиційна курінна мандрівка "Загону "Червона Калина" на Маківку. Так, 29 червня 2014 року з різних куточків України братчики-калиняки зібралися під славетною горою, щоб віддати шану полеглим героям і заодно прийняти до лав Компутового Товариства двох нових калиняків: ст.пл. Богдана Гургача та ст.пл. Володимира Сприня - які вірою і правдою служать ідеї Загону вже багато років та виконали усі необхідні вимоги для здобуття ступеня "Компутового".

Неспішно піднявшись до меморіалу під не зовсім ніжним сонцем, віддихавшись та переодягнувшись в однострої, розпочали традиційний церемоніал. Молитва, гімни, наказ - і наступила найхвилюючіша мить: складення присяги Загону новими Компутовими.

По черзі зачитавши урочисту присягу (ту саму, яку на установчій Раді в Бруклинському парку в Нью-Йорку в 1951 році урочисто склали члени новоствореного 23-го куреня УСП "Загін "Червона Калина"), новозаприсяжені Богдан та Володимир поклали вінок до меморіалу та вже разом з усіма вшанували героїв хвилиною мовчання та потрійним "Слава!".

А не встиг бунчужний дати команду "Розхід!", як братчики один поперед іншого поспішили вітати Богдана та Володю із нагоди складення ними Присяги Загону. Фотографії на згадку про подію - і пора повертатися додому. Та не на довго, а лише щоб зовсім скоро знову зібратися калиняцьким товариством на СВТ.

Більше фото:

Makivka 2014


назад



© «Червона калина». Всi права застережено.